Przez trzy dni mazurskie miasto rozbrzmiewało śpiewem i muzyką, mieniło się różnokolorowymi światłami oraz pachniało rybami w różnym wydaniu - smażonymi, wędzonymi, grillowanymi, a nawet zupą rybną. Obchody rozpoczęły się muzycznie. Gwiazdą pierwszego dnia święta był Kamil Bednarek. Muzyk nie krył swojego zachwytu nad Mazurami, które ceni za piękno i bliskość natury.
Zobacz też: Szanty na Mazurach [bilety]. Sprawdź, koncerty i festiwale szantowe [MAZURY 2015]
Co więcej, w trakcie Mazurskiego Festiwalu Rybnego „Rybkę na zdrowie” w ostatnią sobotę zorganizowano również konkursy kulinarne, które poprowadził Karol Okrasa. Kucharz w rozmowie opowiedział dlaczego warto w swojej diecie uwzględniać ryby.
Źródło: Agencja TVN/x-news
Trener Wojciech Łobodziński mówi o sytuacji kadrowej Arki Gdynia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?