Kuchnia pachnąca aromatami okolicznych lasów, regionalnymi produktami od lokalnych dostawców i tradycyjne receptury sprawiają, że dania powstające w naszej restauracji są czymś wyjątkowym.
Szefem Kuchni BOLETUS jest Mariusz Kucharczak – pasjonat tradycyjnej kuchni polskiej, w której wykorzystuje bogactwo Borów Dolnośląskich, rzeki Kwisy i okolicznych stawów oraz jezior. W ten sposób chce on swoimi daniami w najlepszy sposób przedstawić ich regionalność oraz nawiązanie do historycznych, zamkowych receptur.
Restauracja Boletus od lat znajduje się na kulinarnym szlaku – Smaki Dolnego Śląska.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?