MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory znalazły się na liście trujących roślin za sprawą...
fot. Rauf Allahverdiyev / Pexels

Trujące warzywa w twojej kuchni. Nawet nie wiesz, że codziennie po nie sięgasz. Wśród nich szparagi, pietruszka i... ziemniaki!

Pomidory

Pomidory znalazły się na liście trujących roślin za sprawą tomatyny – toksycznego związku, który może prowadzić do problemów z układem pokarmowym i oddechowym. Znajduje się on w niedojrzałych, zielonych pomidorach oraz we wszystkich zielonych częściach rośliny, czyli liściach, korzeniach i łodydze.

Zobacz również

Festiwal opolski na liście dziedzictwa kultury UNESCO? Jest na to szansa!

NOWE
Festiwal opolski na liście dziedzictwa kultury UNESCO? Jest na to szansa!

Pani Marianna z Radoski w finale ogólnopolskiego konkursu plastycznego „Świat Niki

Pani Marianna z Radoski w finale ogólnopolskiego konkursu plastycznego „Świat Niki

Polecamy

GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

GORĄCY TEMAT
GIS ostrzega: ta mąka może być niebezpieczna dla alergików

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Nie jedz ryb z Bałtyku! W naszym morzu wykryto najbardziej toksyczny metal

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka